29 Ekim 2013 Salı

YENİ BİR ALIŞKANLIK YARATMAK



         Alışkanlıklar hiç düşünmeden rekleks olarak yaptığımız iradenin yer almadığı davranış kalıplarıdır.Çoğu insan yaşamını ,karar mekanızmasını ortadan kaldırararak vezihinsel olarak hiç çaba sarfetmeden bir alışkanlık döngüsünün içinde yaşar.Bu tarz yaşam insanı köreltir ,tembelleştirir ve ruhu yaralar.Üstelik alışkanlıklarımızın çoğu da olumsuz davranış kalıplarından oluşmaktadır.

             Alışkanlıklarınızı sorgulamaya başladığınız zaman yaşamanızı sorgulamaya başlarsınız.Bir alışkanlığın değişmesi öyle bir anda gerçekleşmez  fakat belli aşamalardan geçtikten sonra herke istediği alışkanlığı bırakıp yerine istediği davranış kalıplarını kolayca koyabilir.

                          YENİ BİR ALIŞKANLIK DEĞİŞTİRME SÜRECİNDE ÖNCELİKLE

1-Farkındalık aşaması

2-İstek duyma

3-Devamlılık

4-Uygun pekiştireçler


                    Eğer alışkanlıklarınız sizi istediğiniz yere götürmüyorsa onları bırakma şansınız var.Ancak siz isterseniz alışkanlıklarınız değişir.Aksi taktirde yaşamınız aynı döngünün içinde sıkışıp kalır.Neden hala olumlu düşünme alışkanlığı kazanmıyorsunuz? Yada sağlıklı beslenme yada düzenli spor yapma....Her birimiz alışkanlıklarımızın kurbanıyız .Daha sağlıklı daha huzurlu daha mutlu olma şansımız varken beynimizin kurduğu oyunda kurban rolünü canlandırıyoruz. Gücü elinize almak için yarını beklemeyin hemen şimdi alışkanlıklarınızı kontrol edin ;zihninizden söküp attığınız her alışkanlık sizi bir milim yukarı çıkartacaktır

                                                                                                        
                                                                                                                        Ayşegül BÜTÜNAY
                                                                                                                  Motivasyon konuşmacısı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder